Notícies
Home > Noticies > Cróniques > Crónica grup 10 3ª catalana 06/01/13. Per gentilesa Sergi Vargas (GolCat)
Crónica grup 10 3ª catalana 06/01/13. Per gentilesa Sergi Vargas (GolCat)
AMATEUR "A"

Crónica grup 10 3ª catalana 06/01/13. Per gentilesa Sergi Vargas (GolCat)

Plantilla 2012-13 del líder de #3cat10, l’Espluguenc // Foto: CFA Espluguenc

Grup 10 3ª catalana, la lluita per les dues places amb premi es presenta ben apassionant. Si bé no va tenir un dels millors inicis possibles, amb una victòria, un empat i una derrota, l’Espluguenc s’ha situat líder del seu grup amb un avantatge de 3 punts sobre el segon classificat, el Dinàmic Batlló. De fet, els de Josep Farré, un dels clars aspirants a l’ascens i tornar, d’aquesta manera, a #2cat3, s’han fet amb el domini del primer lloc des de la jornada 8 de lliga, després d’un inici de temporada en què el Pubilla Casas es va fer posseidor del lideratge les primeres tres jornades, rellevant-lo el Dinàmic B. fins a la jornada 8, quan sorprenentment un recent ascendit com l’Olympia II va derrotar 2 a 1 als verd-i-blancs, facilitant l’accés de l’Espluguenc al comandament del grup.

Des d’aleshores, els d’Esplugues de Llobregat semblen entossudits a no cedir la primera plaça i caminen sols per un dels grups més complicats de la categoria. La lluita per l’ascens no queda reduïda a aquest dos clubs. En 3er i 4rt lloc, dos equips de l’Hospitalet de Llobregat, aspiren a fer-se amb una de les dues primeres places. El Santa Eulàlia, amb 33 punts, es troba tan sols un punt de la promoció i a 4pts del lideratge. El Pubilla Casas, un altre dels equips que somia tornar a #2cat3, categoria de la que va baixar la temporada passada juntament amb l’Espluguenc, s’ha instal·lat a la part alta a 3 punts del segon lloc i a 6 del líder. Sens dubte, dos clars candidats a l’ascens, aquests dos equips que fa algunes temporades es trobaven a la 1a Catalana del nostre futbol.

Ja més despenjat, el Can Buxeres ocupa la 5a posició amb 24 punts, tot i que té un partit menys que ha de disputar contra l’Olympia II Club.

Per la zona baixa, Hospitalense amb 4 punts -conjunt que ja va patir per salvar la categoria el curs passat-, i Sant Ignasi B amb 6 punts -filial sarrianenc recent ascendit aquesta temporada- tanquen la classificació amb només una victòria a la seva esquena. També en perill Olympia II, un altre debutant, amb 11 punts, i l’UE At Prat amb 14 -nou equip fruit de la fusió entre l’AE Traus i la Unificación Prat- busquen arrencar amb força aquest 2013 per sortir dels llocs de descens, dels que Fontsanta-Fatjó, Piferrer, Parc i Montbau intenten escapar-se al llarg de les properes jornades.

Altres dades destacades del grup col·loquen a Espluguenc i Santa Eulàlia com els equips més realitzadors de la lliga amb un tota de 42 gols cadascun, mentre que en la part defensiva, el Dinàmic Batlló és el conjunt menys golejat, només ha rebut 16 gols en contra i, a més, també és l’equip que menys derrotes ha patit; només una -la citada anteriorment al camp de l’Olympia II-.

GolCat © copyright 2013

La