Notícies
Home > Noticies > Notícies > SIF Recuperació, el nostre servei de fisioteràpia i salut, respon a qüestions sobre el seu important paper en la vitalitat dels futbolistes
SIF Recuperació, el nostre servei de fisioteràpia i salut, respon a qüestions sobre el seu important paper en la vitalitat dels futbolistes

SIF Recuperació, el nostre servei de fisioteràpia i salut, respon a qüestions sobre el seu important paper en la vitalitat dels futbolistes

Irene, de SIF Recuperació i físio del club, resumeix el servei que ofereix als futbolistes per tal de tenir-los en condicions òptimes per a la seva activitat esportiva, vetllant per la seva salut i tractant les lesions que es puguin produir.

El servei de fisioteràpia és un dels pilars en el que se sustenta el nou projecte esportiu que es porta a terme per afrontar la temporada vinent.

Com resumírieu la vostra feina com a servei integral en la salut de l’esportista?

La feina del fisioterapeuta en l’esport és tractar qualsevol lesió o traumatisme que hagi patit el pacient. La diferència entre el tractament d’un esportista a una persona que no ho sigui és que el treball i l’esforç que realitzarà després de la patologia és superior. Per tant s’intenta que el temps de repòs sigui el mínim possible i garantir les màximes competències en finalitzar el procés de recuperació.
Així mateix és molt important treballar la prevenció i la no recaiguda de la lesió, incidint en exercicis específics per cada pacient.

Quins serien els principis més importants a l’hora de prevenir lesions i cuidar al i a la futbolista un cop requereixen de la vostra atenció?

Tot esportista requereix l’atenció d’un fisioterapeuta encara que no hagi patit cap lesió, ja que no està absent de poder patir alguna en el futur. S’ha de garantir el correcte estat físic del futbolista i que no hi hagi cap molèstia que pugui comprometre el rendiment òptim durant el partit.
Per tal de prevenir lesions és molt important l’especificació en els exercicis que ha de realitzar cada futbolista. Tant en exercicis de força, estiraments, propiocepció, coordinació…

Quina creieu que és la clau per un treball conjunt entre la Coordinació Esportiva i vosaltres?

La clau principal per un bon treball conjunt és una bona comunicació entre les dues parts, treball en equip i objectius en comú per tal de beneficiar als futbolistes del club.

Durant l’atenció al i a la futbolista quin és el procediment bàsic que seguiu un cop es lesiona?

Quan el futbolista arriba amb una lesió primer de tot es realitza un diagnòstic el complet possible. Preguntant al pacient, valorant amb raonament crític i fent tests específics. Segons quina sigui la lesió es realitzarà el tractament adient, dins del nostre tractament s’intenta en tot moment que el pacient realitzi un repòs actiu per tal que el temps de recuperació sigui el mínim possible i sempre treballem conjuntament amb el pacient.

Quins valors destaqueu del club en aquests mesos que porteu de feina al CFA Espluguenc?

El CFA Espluguenc és un club familiar, amb proximitat entre tots els membres, des dels futbolistes fins a la directiva, i molt acollidor des del primer moment recolzant sempre el treball realitzat per l’equip de fisioterapeutes i animant-nos a fer el nostre treball de la forma en la qual ens sentíssim el més còmode possible.

 

La